05d9f5f8604300453eeedaa1f1b4917d324535271abcefe45f34c4524dc06593.jpg

Bakken tilslutter sig Solsikkeprogrammet

Bakken sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap.

Bakken sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap.

Personer med usynlige handicap, der besøger verdens ældste forlystelsespark, Bakken, kan fra 29. april bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, synsnedsættelse, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser med mange mennesker omkring sig. Det kan være en ekstra barriere for at tage af sted, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.

Bakken tilslutter sig derfor Solsikkeprogrammet, hvilket betyder, at de træner medarbejderne, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken. Bakken vil også over for gæsterne generelt kommunikere, hvad Solsikken er, for at skabe forståelse for hvad man som gæst kan gøre for at skabe en mere inkluderende forlystelsespark med plads til alle.

Solsikkesnoren kan bæres, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den. Solsikkesnoren udleveres gratis på forespørgsel i Bakkens Salg & Information.

Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på. Man viser blot andre, at man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

”Vi håber at det kan give en tryghed at vide, at vi kan udvise ekstra tålmodighed, give tid eller hjælp, hvis man har valgt at bære Solsikken. Vi ønsker at være både inkluderende og tilgængelige, så selvfølgelig skal vi være med i Solsikkeprogrammet”, siger Bakkens adm. direktør, Ole Andersen.

Hos Videnscenter om Handicap er man begejstret:

”Det at Bakken går med i Solsikkeprogrammet betyder meget for de familier, hvor en person har et usynligt handicap. Den tryghed, det giver at kunne tage Solsikken på og ikke behøve forklare sig, når man bliver stresset eller måske har en anderledes adfærd end andre gæster forventer, vil helt sikkert betyde, at flere vil vælge denne type oplevelser til” fortæller centerchef i Videnscenter om Handicap, Dorte Nørregaard.

Se mere om Solsikkeordningen her. 

Information


Udsendelse

29. april 2022

Tema

Nyt tiltag

Kontakt

Bakken
Adm. Direktør, Ole Andersen 
Send mail til Ole@bakken.dk

Videnscenter om Handicap
Centerchef, Dorte Nørregaard 
Tlf. 4092 2764

Læs flere pressemeddelelser

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE