Bakken Underholdning Sankthansaften Stemning Baal Fyrvaerker

Presserum

Læs seneste pressemeddelelser fra Bakken

Tørke tvinger Bakken til alternativ sankthansfejring

Traditionen for at fejre sankthans på Bakken går flere hundrede år tilbage og har de seneste mange år haft kæmpebål og festfyrværkeri over Kildesøen som omdrejningspunkt. Den aktuelle tørke bevirker, at Bakken grundet kommunalt fyrværkeriforbud i år stiller op med et storslået lasershow over Kildesøen i stedet for det planlagte fyrværkeri.

Danmark har i maj haft en uhørt varm og solrig formsommer, hvilket har medført tørke og kommunale afbrændingsforbud flere steder i landet. Lyngby-Taarbæk Kommune, som Bakken hører til, har endnu ikke indført afbrændingsforbud, der vil få konsekvenser for båltænding inkl. sankthansbål, men har efter rådgivning fra Beredskab Øst inddraget fyrværkeritilladelser i kommunen.

”Vi har fået besked om, at der er indført forbud mod fyrværkeri i Lyngby-Taarbæk, hvilket vi har været forberedte på kunne ske. Derfor inviterer vi nu vores gæster til sankthans med et storslået røg- og lasershow inkl. musik over Kildesøen som alternativ til fyrværkeri,” fortæller Nils-Erik Winther, administrerende direktør for A/S Dyrehavsbakken.

Arbejder på alternative løsninger i tilfælde af bål- og afbrændingsforbud

Mens Bakken venter på Beredskab Øst og kommunens beslutning om et evt. afbrændingsforbud, arbejdes der på højtryk for at finde et alternativ til det traditionelle sankthansbål, såfremt forbuddet skulle træde i kraft.

”Vi tror og håber fortsat på, at vi kan have sankthansbål og arbejder på at finde ud af, hvor på Kildesøen det skal placeres, og hvor stort det kan være i forhold til lasershowet. I sådan en situation bliver man nødt til at smile og tage det hele oppe fra og ned og se det sjove i, at hvis der alligevel indføres lokalt afbrændingsforbud inden den 23. juni, så skal vi også på bålfronten tænke i alternativer på Bakken, ” siger Nils-Erik Winther.

Varmen giver udfordringer men også flere gæster

Fra Bakkens side er der stor forståelse for de iværksatte restriktioner samt glæde over det gode vejr, der også betyder fremgang i publikum set i forhold til sidste år.

”Vi har i Dyrehaven en fantastisk natur omkring os, som vi gerne vil passe på. Så selv om fyrværkeriforbuddet og et evt. afbrændingsforbud er ærgerligt set i forhold til Bakkens sankthansaften, så er det absolut det mest forsvarlige pt., og noget vi helt naturligt bakker op om. Vejrets og naturens luner er vi ikke herre over, og vi glæder os over det gode vejr, vi har haft indtil nu. På Bakken har vi haft 10 procent flere gæster i maj 2018 i forhold til maj 2017,” siger Nils-Erik Winther.

Aktuelt program for Sankt Hans på Bakken 2018

Kl. 18.30 – Sankthans for børn med musik fra årets MGP-stjerner, båltale ved Bakkens Pjerrot samt bål og midsommervise

Kl. 21.30: Sankthans på Bakken starter med musik og sang ved kildesøen
Kl. 22.15: Bakkens direktør præsenterer årets båltaler Sophie Løhde, Pjerrot tænder sankthansbålet, midsommervisen synges, aftenen afsluttes med storslået røg- og lasershow med musik over Kildesøen

Bakken opdaterer løbende på hjemmesiden bakken.dk og på sociale medier om eventuelle ændringer for båltændingen sankthansaften.

Information


Dato

14. juni 2018

Kontakt

Presseansvarlig, Signe Halck
Send mail til presse@bakken.dk

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE