Bakken Underholdning TirsdagsPigtraad Sir Henry And His Butlers 2

Presserum

Læs seneste pressemeddelelser fra Bakken

For ottende år i træk blænder Bakken samtlige tirsdage i august op for alle tiders pigtrådsmusik fra kendte og elskede orkestre som blandt andet The Cliffters, Rocking Ghosts og The Lollipops. Hver tirsdag spilles der to koncerter fra kl. 18.30, og der er fri adgang for publikum. Arrangementet slutter kl. 20.

Sammen med Jørgen Mylius er pigtråds-arrangør Holger Hagelberg konferencier under alle koncerterne, og de to herrer garanterer at guide Bakkens ’grå guld’ gennem en række fantastiske aftener med musik og fest, der i år også byder på kvindelige musikere.

”Pigtråd på Bakken startede ved en tilfældighed, da The Rocking Ghosts bad mig hjælpe dem med at markere deres 50-års jubilæum for at turnere i Danmark. Det blev til en koncert på Friluftsscenen på Bakken den sidste tirsdag i august tilbage i 2011. Den aften kom der så mange mennesker, at Dyrehavsbakken bad mig om at arrangere pigtrådskoncerter alle tirsdage i august det efterfølgende år, og sådan har det været lige siden,” siger Holger Hagelberg.

Pigtråd med ligestilling

I år kommer der også til at være kvindelige musikere på Bakkens pigtråds-program. Et ønske, der kommer fra Dyrehavsbakkens side, og som Holger Hagelberg hilser velkomment.

”I forbindelse med den seneste Danish Music Award var der fokus på, at samtlige 12 priser gik til mandlige kunstnere, og at kvinderne var dårligt repræsenteret. Sådan skal det ikke være på Bakken, så nu får vi kvinderne med i pigtråden,” siger Holger Hagelberg.

Program for Tirsdagspigtråd på Bakken 2018

Tirsdag den 7. august kl.18.30

Michelle Birkballe – den jyske hæse sangerinde, der både kan synge følsomme ballader og rå rocknumre i stil med Janis Joplin og Bonnie Raiit. Allerede som 12-årig begyndte hun at spille guitar, og som 20-årig dannede hun sit eget band med egne sange. Michelle har ageret opvarmning for både Bon Jovi, Status Quo og Walter Trout.

The Cliffters – det danske pigtrådsband med Johnny Reimar i front, og som har aner tilbage til 1957. I 1962 blev deres instrumentale pigtrådsklassiker ”Django” udsendt i ikke mindre end 32 lande. Bandet opløstes i 1963, men blev gendannet i 1987.

Tirsdag den 14. august kl. 18.30

Chimbo’s Revival – det festlige rock ’n’ roll-band med en underholdende blanding af musik fra rockens barndom og stand up comedy. Bandet har optrådt i det meste af Europa og har også lavet TV-shows.

The Lollipops – dansk legendarisk gruppe dannet i 1960 bestående af brødrene Torben og Jørgen Lundgreen og deres fætter Poul Petersen, da de var henholdsvis 10, 9 og 12 år. Gruppen er kendt og elsket ikke mindst blandt det svenske publikum.

Tirsdag den 21. august kl. 18.30

DaNoiz – orkestret består af fire kvinder samt en mandlig musiker, der alle har rødder i Filippinerne. ’Pinoys’ er slang for filippiner, og det er således med afsæt i denne slang, bandnavnet er opfundet. Orkestret har spillet professionelt i Asien og Europa og spiller hits fra 1960’erne til i dag.

Sir Henry and his Butlers – orkestret, der blev født på Dyrehvasbakken i de gamle dage i Place Pigalle. Koncerten på Friluftsscenen i år vil som dengang være spækket med hits og ørehængere som ”Let’s go”, ”Beautiful Brown Eyes” og ”Juicy Lucy”.

Tirsdag den 28. august kl. 18.30

The Spacemakers – orkestret fra Odense dannet i 1964 med blandt andre Jørn Mader og Jørn Bonnesen. Orkestret har flere end 500 koncerter i Tyskland og Danmark under huden og blev genetableret i 1999 efter en længere pause. Bandet spiller musik fra 1950’erne og 1960’erne.

The Rocking Ghosts – orkestret der var med, da Bakkens pigtrådskoncerter startede i 2011. Rocking Ghosts blev dannet i 1962, og i 1964 vandt de titlen som ”Københavnermestre i Pigtråd”. Det gjorde dem landskendte sammen med deres numre som ”Belinda” og ”Oh oh, What a Kiss”. Orkestret har spøgt i seks årtier med få pauser og har turneret i bl.a. Mexico, Tyskland, Frankrig og Italien.

Medarrangør Holger Hagelberg kan kontaktes direkte på tlf. 21 61 23 23 for evt. interview, flere billeder eller yderligere information om orkestrene.

Information


Dato

26. juli 2018

Kontakt

Presseansvarlig, Signe Halck
Send mail til presse@bakken.dk

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE