Bakken Underholdning Julemaendenes Verdenskongres Optog

Presserum

Læs seneste pressemeddelelser fra Bakken

Jul og julemandsfest på Bakken i juli

Juleparade på en sommervarm julidag

Det bliver jule-kugleskørt, hujende hyggeligt og underholdende, når flere end 130 julemænd, julekoner og nissebørn fra hele verden i anledning af deres årlige verdenskongres indtager Bakken og København. Julen starter lillejuleaftensdag den 23. juli og fortsætter til og med 2. juledag den 26. juli. I dagene kan man blandt andet opleve julemændenes saltvandsfodbad, juletræsfest og luciaoptog, og der er fri adgang til det hele for publikum.

Man kan kun trække på smilebåndet, når Bakken hver sommer i juli måned indtages af julemænd fra hele verden, der samles for at sprede den glade julestemning, have det sjovt og dyrke det sociale og kollegiale fællesskab blandt ligesindede. Julemænd fra så eksotiske steder som Hong Kong, Japan og USA kommer i sommerkongressens anledning til Danmark og Dyrehavsbakken for at mødes med deres europæiske kollegaer og udveksle erfaringer om julemandsgerningen, om juleglæde og julemad. I år er jul i juli på Bakken samtidig en smuk optakt til, at forlystelsesparken Dyrehavsbakken fra slutningen af november for første gang nogensinde åbner for julehygge og julemarked på den tid af året, hvor også resten af Danmark traditionelt fejrer den højrøde højtid.

Historien om jul i juli

Det hele begyndte som en pudsig idé hos den legendariske professor Tribini, der i 1957 ledte efter et godt tema til en sommerferiedag med børneunderholdning på Bakken. Det fik Tribini til at tænke, at julen var alt for vigtig til kun at blive markeret én gang om året. Således fik Tribini søsat en ny og anderledes tradition, og i år er det 61. gang, der bliver fejret jul i juli på Bakken. Den efterhånden verdensberømte begivenhed er arrangeret af Bakken i fællesskab med Dansk Julemandslaug og tiltrækker ikke blot julemænd og deres familier, men også dansk og international presse samt almindelige juleinteresserede gæster fra hele verden. Læs mere på Julemændenes Verdenskongres’ hjemmeside

Verdensomspændende julemandstræf på Bakken og i København

I år kommer julemændene og deres familier fra Danmark, Norge, Frankrig, Japan, USA, England, Canada, Hong Kong, Jerusalem, Sverige, Spanien, Nigeria og Tyskland. Flere af dem har været med hver sommer gennem hele og halve liv – nogle gennem mere end 30 år. I løbet af fire festlige dage skal julemændene og deres familier i år gå optog på Bakken, og de skal på københavnertur for at besøge Den Lille Havfrue og gå parade gennem Nyhavn. De skal også have deres årlige fodbad på Bellevue, dyste i femkamp og VM i forhindringsløb på Bakken, holde juletræsfester for glade børn og deltage i luciaoptog.

Tid og sted

Julemændenes Verdenskongres finder sted d. 23.-26. juli 2018 på Bakken og i København (se programmet nedenfor).

Fotomulighed og tilmelding

Der vil være interview- og fotomuligheder alle dage – se programmet nedenfor for flere detaljer.
Tilmeld dig som presse på presse@bakken.dk og notér gerne, hvilke aktiviteter du ønsker at deltage i, så sørger vi for de bedste betingelser for dig.

PROGRAM OG FOTOMULIGHEDER

Mandag 23. juli 2018
I København:
10.30 Julemændene besøger Den Lille Havfrue på Langelinie
12.00 Julemændene går parade fra Amalienborg Slotshave gennem Nyhavn til Ofelia Plads
På Bakken:
15.00: Parade i Bakkens gader og stræder med start ved Cirkusrevyen
15.30: Julesjov i Bakkens gader og stræder
16.15: Jul-i-Juli-show med Muddi på Friluftsscenen

Tirsdag 24. juli 2018
På Bellevue strand:
10.00 Det årlige saltvandsfodbad ved Bellevue Strand

På Bakken:
12.45: Julesjov i Bakkens gader og stræder
14.00: Parade i Bakkens stræder og gader med start ved Cirkusrevyen
15.30: Julesjov i Bakkens gader og stræder
16.15: Jul-i-Juli-show med Muddi på Friluftsscenen

Onsdag 25. juli 2018
På Bakken:
10.00: Juletræsfest for børn og børnehaver ved Friluftsscenen
11.00: Julemændenes VM i forhindringsbane i Nisseskoven
13.00: Luciaoptog på Bakken
14.00: Parade i Bakkens stræder og gader med start ved Cirkusrevyen
15.30: Julesjov i Bakkens gader og stræder
15.45: Show med optræden fra julemænd på Friluftsscenen
16.15: Jul-i-Juli-show med Muddi
Torsdag 26. juli 2018
På Bakken:
12.45: Julemændenes 5-kamp på Bakken – julemændene dyster mod hinanden i fem af Bakkens sjove spil og forlystelser
14.00: Parade i Bakkens stræder og gader med start ved Cirkusrevyen
15.30: Julesjov i Bakkens gader og stræder
16.15: Jul-i-Juli-show med Muddi på Friluftsscenen
I Dyrehaven, midt i den grønne bøgeskov, ligger Bakken - verdens ældste forlystelsespark. Siden Kirsten Piil opdagede den helbredende kilde for mere end 400 år siden, har Bakken tiltrukket millioner af sommerglade gæster fra nær og fjern. I dag er Bakken den anden mest besøgte attraktion i Danmark med flere end 33 kørende forlystelser, spil, revy og et væld af spisesteder, der stadig drives af dedikerede teltholdere samt deres familier. Og fra 2018 holder Bakken som noget helt nyt også åbent for gæster hver dag i skolernes efterårsferie samt i weekenderne op mod jul. Besøgende betaler ikke for entré, ej heller for de mange gratis udendørs koncerter, for Pjerrots klassiske forestillinger eller for den gadegøgl, der altsammen er med at til skabe en stemning af folkelighed, tradition og fornyelse på Dyrehavsbakken.

Information


Dato

4. juli 2018

Kontakt

Presseansvarlig, Signe Halck
Send mail til presse@bakken.dk

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE