Bakken Forlystelse Spoegelsestoget Aktivitet i Nordsjaelland

Forskningens døgn på Bakken: Gysets dna

Det klassiske spøgelsetog opstod i 1940'erne

Den 24. april er det Forskningens Døgn i Danmark, og det markerer Bakken med et indslag i uhyggens tegn. For hvad er det, der sker, når vi bliver skræmte og forskrækkede? Og hvorfor opsøger vi overhovedet oplevelser, der skræmmer os og får adrenalinen til at pumpe?

Bliv klogere på psykologien bag gysets fascination, når Danmarks førende horror-forsker ph.d. Mathias Clasen gæster Bakken i anledning af Forskningens Døgn.

Mathias Clasen er ph.d. ved Aarhus Universitet og forsker inden for kunst, kultur og medier med specialisering i horror-studier. Ifølge forskeren er der en helt naturlig grund til, at vi opsøger oplevelser, der får hårene til at rejse sig, og som man rationelt skulle mene, vi ville gøre alt for at undgå:

"Gennem skræmmende underholdning kan vi lære noget om tilværelsens dystre sider og om vores egne reaktioner på det skrækindjagende. Når folk opsøger skræmmende underholdning er det derfor hverken afvigende eller uforklarligt. Det handler simpelthen om, at vi mennesker fra naturens hånd er indrettet til at bruge leg og underholdning til at blive klogere på verden og os selv".

På Bakken kan man godt genkende tendensen, for her bliver gæsterne også draget af gys, gru og høj puls. En ting er de vilde forlystelse, der kan få adrenalinen til at pumpe, en anden ting er den klassiske forlystelse Spøgelsestoget, der går tilbage til 1940'erne:

"Spøgelsesslottet på Bakken er uhyggeligt, og det bliver det ved med at være, for det skal netop indfri den efterspørgsel på det uhyggelige, som vores gæster har" siger Bakkens direktør, Nils-Erik Winther.

Forskningens døgn på Bakken

Fra kl. 13 til 16 den 24. april fortæller ph.d. Mathias Clasen om gysets DNA på Friluftsscenen. Arrangementet er gratis. Som optakt til oplægget kan man oplagt tage en tur i Spøgelsesslottet og mærke på egen krop og sjæl, hvad der sker, når man bliver skræmt. Spøgelsesslottet ligger skråt over for Friluftsscenen, og en tur koster 20,- kr. (normalpris 30,- kr.)

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. I 2019 finder festivalen sted fra den 24. - 30. april.

For skoler

Grupper på min. 10 elever kan få rabat på turbånd. Tilbuddet gælder alle hverdage i hele sæsonen og derfor også under Forskningens Døgn. Der skal bestilles til min. 10 elever, og der skal betales en uge i forvejen i Bakkens webshop. Der kan betales via EAN i webshoppen. Besparelse: Pris pr. turbånd til skoler og institutioner fås med grupperabat til 159 kr. pr. stk. i stedet for normalprisen på 269,- kr. pr. stk.
Bakkens webshop: shop.bakken.dk

Information


Udsendelse

21. marts 2019

Kontakt

Presseansvarlig, Signe Halck
Send mail til presse@bakken.dk

Tema

Kultur, Event, Forskning, Gys, Uhygge

Læs flere pressemeddelelser

Flere pressemeddelelser fra Bakken

Bakken Underholdning Pjerrot Unge Stemning Rutschebanen

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE