1988 Racing Forlystelse Historisk Bane

Kør en sidste tur i Racing

Søndag 13. september kan du tage på Bakken og få den sidste tur i Racing.

Efter mere end 61 gange rundt om jorden: Racing er klar til sidste omgang

Suset fra skinnerne, vind i håret og høje hvin efter en tur i de farverige racervogne i en af Bakkens mest ikoniske forlystelser er snart fortid. Det er nemlig med at være hurtig, hvis du skal nå den sidste tur i Racing på Bakken, før den bliver fortid, for efter sommersæsonens sidste åbningsweekend på Bakken er det slut.

Den populære Bakken-forlystelse Racing kører sin sidste omgang søndag 13. september kl. 21.

48 år gammel Racerbane

Det er 48 år siden, at Racing kom til Bakken. Igennem årerne har over 18 millioner fartglade gæster prøvet forlystelsen, hvor både unge og gamle har mærket suget i maven fra de mange sving på den 272 meter lange bane.

Den populære racerbane så dagens lys tilbage i 1972 og har i alt kørt knap 2,5 million kilometer på Banen, hvilket svarer til hele 61 gange rundt om jorden.

Emmer af barndom

For mange af Bakkens gæster minder Racing om barndom og gode minder på Dyrehavsbakken. Derfor kommer nedlukningen naturligvis også til at skabe nostalgi hos mange af Bakkens gæster, der forhåbentlig får tid til at prøve forlystelsen en sidste gang. 

”Racing har nu udtjent sin værnepligt, og alt godt har en ende. Det har været rigtig mange gode år med forlystelsen Racing. Den er indbegrebet af Bakken og er blevet besøgt af flere generationer gennem tiden. Vi glæder os til at kunne løfte sløret for, hvad der skal erstatte Racing til sæsonen 2021 og give anledning til nye oplevelser på Bakken, fortæller administrerende direktør, Nils-Erik Winther.

Sidste omgang til særpris

Det bliver derfor også en ganske særlig sidste weekend for Racing den 11.-13. september. Her vil det helt store farvel til Racing blive markeret i den sidste åbningsweekend, hvor den gamle bane vil stå flot pyntet og klar til at modtage de sidste glade gæster. Og i den særlige anledning til en pris som da Racing kom til Bakken i starten af 1972. Nemlig en flad femmer for en tur!

Fun Facts om Racing

  • Mere end 18.000.000 gæster har prøvet Racing
  • I alt er der kørt 2.448.000 km på banen, hvilket svarer til 61,2 gange rundt om jorden.  
  • Banens længde: 272 meter
  • Antal vogne: 10
  • Længde x bredde: 22 x 26,4m
  • Max højde: 6 meter
  • Max fart: 33 km i timen
  • Tid pr. tur: 60 sek
  • Personer i timen: 770
  • Vognens vægt: 260 kg

Det er stadig uvist, hvilken forlystelse, der kommer til at erstatte Racing til sæsonen 2021.

Information


Udsendelse

7. september 2020

Tema

Kultur, Event, Forlystelser

Kontakt

Presseansvarlig, Pernille Danielsen
Send mail til presse@bakken.dk

Læs flere pressemeddelelser

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE