Oscars-Food-Truck-Boef-2019.png

Oscars Bøfsandwich fylder år

Søndag den 5. maj fejres 70 års jubilæet for Danmarks ældste bøfsandwich!

I 1949 kom bøfsandwichen til Danmark. Det skete på Dyrehavsbakken nord for København med etableringen af Oscars Bøf Bar. Den 5. maj er det 70 år siden, den første bøfsandwich blev langet over disken på Bakken og i Danmark.

’Skal det være en med det hele?’ Netop det spørgsmål er blevet stillet utallige gange i Oscars Bøf Bar på Dyrehavsbakken, som i år fylder flotte 70 år. Det var nemlig i 1949, Oscar Pettersson på baggrund af en vens tur til USA fik idéen til at introducere den bløde bøfsandwich for danskerne. Op til lanceringen brugte Oscars hustru Anni mange timer på at finde den helt rette opskrift og eksperimenterede løs i sit eget køkken. Det lykkedes hende at ramme plet, og det er stadig den samme opskrift, bøfbaren bruger i dag. 

"Bakken er på alle måder et stykke dansk kulturhistorie. Vi har ligget her i mere end 400 år, og det var her hos Oscars Bøf Bar, danskerne lærte at spise bøfsandwich. Oscars Bøf er i dag en klassiker, og det er en tilbagevendende tradition for rigtig mange af vores gæster at runde bøfbaren, når de er herude. Det er vi stolte af, og den runde dag skal selvfølgelig markeres med fest og musik," siger Nils-Erik Winther, direktør for A/S Dyrehavsbakken.

Fakta

 • Oscars Bøf Bar blev etableret i 1949 af teltholder Oscar Pettersson og hans kone Anni. Oscar Pettersson havde flere forretninger på Bakken og er manden bag forlystelsesparkens ærespris, Bakkens Oscar, der uddeles én gang om året. Oscar Pettersson gik også under navnet 'Bakkekongen'.
 • Oscars Bøf er gået i arv i generationer og blevet et familieforetagende. I dag er Oscars og Annies oldebørn en del af forretningen.
 • Da Oscars Bøf Bar åbnede i 1949, kostede en bøfsandwich 1,- kr. I dag koster den 40,- kr. På jubilæumsdagen den 5. maj kan man købe den legendariske bøfsandwich til halv pris: 20,- kr.
 • Rekorden for flest solgte bøfsandwicher på én dag er 2.400 stk.
 • Der er ca. 15 ansatte i Oscars Bøf Bar, og der er fra to til otte medarbejdere på vagt ad gangen alt efter travlhed.
 • Det særlige ved Oscars Bøf-opskrift er den lage, bøfferne ligger og trækker i, når de er blevet stegt. Det er den originale opskrift, der stadig bruges, og som Anni Pettersson selv har opfundet.
 • I gamle dage brugte man hestekød i bøfsandwich, fordi det er mindre tørt. I dag bruger man 100 procent oksekød, og sådan har det været i mange år.
 • Oscars Bøf er siden dag ét blevet serveret med sennep, ketchup og bløde løg. Remouladen kom senere til.
 • I 2015 blev Oscars Bøf udvidet med en foodtruck, der er med på diverse festivaler og arrangementer. Det betyder, at man i dag også kan få sig en Oscars bøfsandwich fx på Langelands Festivalen eller Folkemødet på Bornholm.

Sådan markeres jubilæumsdagen den 5. maj

 • Fra kl. 15-16 fortæller historiker Allan Mylius Thomsen hele historien om Oscars Bøf på Bakkens Friluftsscene.
 • Kl. 16 giver Hardinger Band koncert på Bakkens Friluftsscene.
 • Dagen igennem kan man købe bøfsandwich til halv pris (20,- kr.) både i Bøf Baren og i foodtrucken, der vil holde ved Friluftsscenen. Der vil også være flere konkurrencer i løbet af eftermiddagen.

Information


Udsendelse

25. april 2019

Kontakt

Presseansvarlig, Signe Halck
Send mail til presse@bakken.dk

Tema

Kultur, Event, Koncert, Jubilæum

Læs flere pressemeddelelser

Flere pressemeddelelser fra Bakken

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE