Bakken Forlystelse Rutschebanen Gruppe Voksen Forlystelser Koebenhavn

Bakkens Rutschebane fylder 90 år

Stor fejring hele weekenden!

Den Gamle Dame fylder rundt

Den største attraktion i verdens ældste forlystelsespark fødselsdag – Den gamle dame (som Bakkens medarbejdere kalder den) Rutschebanen fylder 90 år, og det trækker en enorm opmærksomhed til Bakken – også internationalt.

Ole Andersen, adm. direktør på Bakken:
Jamen vi har jo fra over et år tilbage haft henvendelser fra hele verden, og udover vi er verdens ældste forlystelsespark, så er vores gode gamle rutschebane en meget elsket og nostalgisk forlystelse, der har en stor interesseflade hos vores gæster og venner af Bakken.

Selve fødselsdagen er 16. maj, og hele dagen vil man kunne køre og prøve den gratis, men allerede fra kommende weekend vil der være lysshow, underholdning og Dj inde i banens have.

Ole Andersen fortsætter:
Det her er ikke bare en fødselsdag, det er en vigtig markering af kvalitet, popularitet og at Den gamle dame som forlystelse bare leverer en sjov oplevelse, og at den har gjort det siden 1932, er bare helt unikt. Det er også derfor den har en international fanskare, og i den kultur er rutschebanen bare på ”to do” listen – den skal opleves.”

Udover fejringen, er der til anledningen blevet produceret et puslespil med 1000 brikker, som bliver et samleobjekt, da der kun er lavet 1000 spil. Motivet er lavet af en af Bakkens egne medarbejdere, så det er helt unikt.

Ole Andersen afslutter:
Det er helt specielt at vi for første gang laver et puslespil på en af vores forlystelser, men at motivet også er lavet af en af Bakkens medarbejdere fortæller lidt om den status banen har, når man arbejder herude. Den er ikonisk og centrum for vores opfattelse af hvad vi vil være – sjov, vedvarende og ikke mindst kvalitetsbevidste. Den kommer til at stå mindst 90 år til."

 

Rutschebanen blev færdiggjort 16. maj 1932, Rutschebanen på Dyrehavsbakken er en rutsjebane udført i "kreosot ”-behandlet fyrretræ (dvs. den ikke kan brænde). Den blev åbnet 16. maj 1932 og var på det tidspunkt Europas største og kostede 250.000 kr. Den er 852 meter lang med højest punkt på 22 meter. På den hurtigste strækning er farten 75 km/t. Den står på jorden, som betyder at den i princippet kunne løftes direkte væk. Det er den mest besøgte forlystelse på Bakken. På åbningsdagen kostede en tur 25 øre for børn og 50 øre for voksne.

Du kan se meget mere om Rutschebanen her

Information


Udsendelse

12. maj 2022

Tema

Fødselsdag, forlystelse, fejring

Kontakt

Bakken
Kommerciel Chef, Ulrik Nissen 
Send mail til Ulrik@bakken.dk

Læs flere pressemeddelelser

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE