DSC_0023.jpg

140 julemænd løs i KBH og på Bakken

For 437. gang afholdes Julemands Kongres på Bakken

Uge 30 danner ramme om en lang række Jul-i-Juli-arrangementer på Bakken

For 62. gang løber Julemændenes Verdenskongres i disse dage af stabelen. Kongressen går også under navnet 'Juli-i-Juli' og arrangeres hvert år af forlystelsesparken Bakken, der selv danner ramme om en lang række Jul-i-Juli-arrangementer.  

I dag på kongressens første dag gik turen til København, hvor 140 julemænd, julekoner og nissebørn fra hele verden besøgte Den Lille Havfrue på Langelinie. De rød-hvide juleentusiaster var også på kanalrundfart og gik parade fra Storkespringevandet ned gennem Strøget til Rådhuspladsen til stor begejstring for både de lokale københavnere og for de mange turister, der for tiden er løs i hovedstaden.

"Vi bruger alle sammen vores ferie på at deltage i Julemændenes Verdenskongres på Bakken. Det gælder både os der kommer fra Danmark og Norden, og dem der kommer langvejs fra som fx fra El Salvador, Israel, Japan, USA eller Canada. Og det gør vi selvfølgelig, fordi vi elsker at sprede glæde og juleglæde på alle tider af året. Når vi går parade gennem København og Bakken eller kommer sejlende på kanalen på Christianshavn, så smiler folk og råber 'ho, ho, ho' og vinker. Det kan man da kun blive i godt humør af, selv om tøjet godt kan føles lidt varmt her i juli måned," siger Tina Brinkbæk. Hun har samlet set været nisse og julemor i 35 år, er medlem af Dansk Julemandslaug og arbejder til daglig på Villa Kokkedal Behandlingshjem. 

Kongressen de kommende dage
Julemændene går dagligt parade gennem Bakkens gader og stræder og byder desuden på et spektakulært skue, når de dyster i VM i forhindringsbane, hvor de blandt andet skal kravle ned gennem en skorsten. Inden VM-dysten på Bakken onsdag den 24. juli skal de gode folk dog først friskes op med deres årlige havbad på Bellevue Strand. Det sker tirsdag formiddag den 23. juli kl. 10.

Om kongressen
Julemændenes Verdenskongres er en årligt tilbagevendende begivenhed, der startede i 1957 og forløber over fire dage, hvor julemænd fra hele verden mødes og spreder juleglæde og deler tips og erfaringer. Noget, de af gode grunde ikke har tid til i december måned, og derfor finder kongressen sted i juli måned. Det hele arrangeres af forlystelsesparken Bakken og Dansk Julemandslaug.

Se nærmere information om kommende begivenheder, tidspunkter mm. i pressemeddelelsen vedhæftet nederst.

Information


Udsendelse

22. juli 2019

Kontakt

Presseansvarlig, Signe Halck
Send mail til presse@bakken.dk

Tema

Kultur, Event, Jul

Læs flere pressemeddelelser

Flere pressemeddelelser fra Bakken

#MITBAKKEN

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE