Bakken Jul i Juli Julemaendenes Verdenskongres 2019 Parade Julemanden Niels Pres

Julemændenes Verdenskongres 2020

20 juli - 23. juli

In english? Click here!

Julemændenes Verdenskongres 2021 aflyses!

Vi beklager at måtte meddele, at Julemændenes Verdenskongres 2020 og 2021 er blevet aflyst. Som følge af COVID-19 situationen og de retningslinjer, der er blevet etableret heraf, er vi desværre nødsaget til at aflyse årets kongres.

Julemændenes Verdenskongres

Fra den 20. - 23. juli 2020 bliver verdens ældste forlystelsespark igen samlingspunkt for julemænd og koner fra hele verden, når julemændenes verdenskongres afholdes for 63. gang.

Jul i juli

Julemændenes Verdenskongres har fundet sted siden 1957 i forlystelsesparken Dyrehavsbakken ”Bakken”, nord for København.

Hver sommer indtages Dyrehavsbakken af juleglade julemænd, nissekoner og nissebørn fra hele verden, for at sprede den glade julestemning, komme i julehumør og dyrke det sociale julefællesskab blandt ligesindede julemænd.

En social begivenhed

Julemændenes Verdenskongres på Dyrehavsbakken er både et samlingssted for alverdens julemænd for at opleve det sociale fællesskab julemænd iblandt, tage del i det faglige netværk for at udveksle erfaringer og viden med hinanden.
Ligeledes er Julemændenes Verdenskongres en stor mulighed for at udbrede julemandsfaget og vise hvordan julekulturen og juleglæden tager sig ud i forskellige dele af verden.

Det er gratis at deltage, så tilmeld dig allerede nu!

En gammel tradition

Julemændenes Verdenskongres blev skabt i midten af sidste århundrede af Bakkens legendariske professor Tribini, der mente, at det ikke kun skulle være jul én gang om året. Han skabte derfor ”Jul-i-juli” på Bakken– da Julemænd som regel har travlt i december måned.

Julemændenes Verdenskongres er sidenhen blevet en begivenhed der nu om dage tiltrækker hundredevis af julemænd, nissemødre og nissebørn samt tusindvis af juleglade tilskuere. 

Julemændenes Verdenskongres arrangeres af Dyrehavsbakken i tæt samarbejde med Dansk Julemands Laug. Kongressen afholdes i verdens ældste og Danmarks sjoveste forlystelsespark, Bakken.

Det praktiske

Julemændenes Verdenskongres JMV Julemand Dansk Julemandslaug

Dansk Julemands Laug

Dansk Julemands Laug er foreningen for julemænd, nissemødre og nisser. Fælles for medlemmerne er, at alle har en kærlighed til julen og dens traditioner samt arbejder professionelt, delvist eller helt, med julemandsgerningen. Det er vigtigt for Lauget at holde myten om Julemanden i hævd og være med til at udfylde gerningen om at skabe glæde og hygge for både børn og voksne. Læs mere på Dansk Julemands Laug.

Læs mere på laugets side
Bakken Julemand Jul Nisseskoven

"Alletiders Julemand" - Danmark

”Jeg har været professionel julemand i fem år, og deltaget i Julemændenes Verdenskongres i tre år. Jeg deltager i kongressen for det sociale aspekt, for både at møde internationale og nationale julemænd, og selvfølgelig også for at møde alle de glade børn og voksne. Min favoritdel i kongressen er ”Københavnerturen”, med kanalrundfart og paraden på Strøget. Julemændenes Verdenskongres er helt unik, der findes ikke noget lignende i verden. Der er intet andet sted hvor en julemandskongres afholdes i en forlystelsespark. Her har vi mulighed for at komme helt tæt på folk, og opleve det sociale samvær og nærvær."

Julemændenes Verdenskongres JMV Julemand Stanta

"Stanta" - USA

”Jeg har været julemand i 18 år, og deltaget i Julemændenes Verdenskongres i to år. Jeg har mange internationale kontakter med andre julemænd, og Julemændenes Verdenskongres gør det muligt for mig at vedligeholde disse kontakter, og møde nye julemænd. Julemændenes Verdenskongres er en åbensindet kongres hvor man har mulighed for at lære julemandskulturen fra andre lande.”

Julemændenes Verdenskongres JMV Julemand Santa Jim 2

"Santa Jim" - Hong Kong

”Jeg har været julemand i ca. 27 år, og har deltaget i Julemændenes Verdenskongres siden 2013. Det at deltage i Julemændenes Verdenskongres er som en stor familie, hvor man møder julemænd fra andre lande, og hvor vi har mulighed for at skabe glæde blandt børn og andre juleglade mennesker. ”

Julemændenes Verdenskongres JMV Julemand Klitnissen 2

"Klitnissen" - Danmark

”Jeg har været julemand, siden jeg var 17 år gammel og har nu deltaget i Julemændenes Verdenskongres 10 gange. Jeg deltager i kongressen pga. hyggen i at mødes med andre julemandsvenner fra hele verden, den faglige snak og samværet. Jeg kan især godt lide vores tur til København, hvor vi kan vise vores udenlandske julemænd vores hovedstad. Tiden på Bakken, hvor der er tid til at tale med børn og voksne, er også en favorit. Det er et must for mig og min familie at deltage i Julemændenes Verdenskongres.”

Køb turbånd online og spar! KØB ONLINE